Nintendo games

Nintendo die vroeg is begonnen met het aanbieden van spelcomputers verloor de strijd op een gegeven moment toen Playstation de branche betreden en al gauw marktleider was. Al helemaal toen de XBOX uitkwam had Nintendo het moeilijk. Het bracht daarom in 2002 de Nintendo GameCube uit om te concurreren met Sony en Microsoft. Helaas een onbegonnen strijd want de verkopen van de marktleiders waren vele malen hoger. Gamecube heeft een respectievelijke 21 miljoenen verkopen wereldwijd gehaald. Te danken aan de goedkope prijs van het apparaat. Nintendo heeft echter een nieuwe weg ingeslagen door de Nintendo Wii te introduceren die een stuk interessanter was voor de gaming industrie. Dit maakte Nintendo in één slag marktleider van dit soort spelcomputers.

The Legend of Zelda voor de Gamecube

Al bekend van vorige spelcomputers van Nintendo is Legend of Zelda. Hier speel je met het bekende figuur genaamd Link die de prinses Zelda moet zien te redden. Ook op de gamecube kwam  het befaamde spelletje uit met allerlei nieuwe levels, monsters en mogelijkheden. Zo kan er door te tijd worden gereisd om zo gebeurtenissen veranderen en te voorkomen. Hierdoor weet Link misschien wel Zelda te redden.

Mario Party

Nog steeds een van de meest bekende games ter wereld is Mario. Samen met Luigi gaat hij de strijd aan tegen allerlei verschillende monsters om de prinses te redden. In Mario Party is het de bedoeling samen met allerlei vriendjes van het paddenstoelen koninkrijk leuke opdrachten uit te voeren. Zo zijn er allerlei mini games te bespelen, duels uit te voeren maar natuurlijk ook feest vieren. Mario party is een van de vele titels van Mario die te bespelen zijn op de Nintendo Gamecube.