Xbox games

Microsoft is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de XBOX. Deze spelcomputer kwam uit in 2002 en werd een grote concurrent van Sony's Playstation. XBOX kwam uit met verbluffende graphics en de mogelijkheid tot het afspelen van films. Natuurlijk was via internet spelen een van de innovatieve elementen van de XBOX. Het was namelijk mogelijk games via het internet te spelen terwijl je via een headset communiceerde met mensen over de hele wereld. De XBOX beschikt over talloze bekende titels waaronder Microsofts eigen HALO die miljoenen verkopen haalde wereldwijd. Haast alle games die op de Playstation gespeeld konden worden werden ook op de XBOX beschikbaar gesteld.

De XBOX 360

Zodra deze krachtpaster werd geïntroduceerd in 2005 haalde het binnen 6 jaar maar liefst 57 miljoen verkopen over de hele wereld. Het had veel kinderziektes waardoor de XBOX 360 veel negativiteit met zich mee bracht. Maar dit negatieve nieuws werd al gauw omgezet tot goed nieuws kijkend naar de prestaties die het apparaat kon leveren tegenover een klein prijsje. De machine was qua graphics haast net zo goed als de Playstation maar was zo'n 200 euro goedkoper. Ook een van de redenen dat de XBOX 360 zoveel is verkocht.

Xbox games speel je online

De games van de XBOX en XBOX 360 zijn verbluffend. Zo zijn er verschillende only-for-XBOX games die dus alleen voor de XBOX beschikbaar zijn en niet voor andere consoles. Ook zijn de spelletjes die beschikbaar zijn bijna allemaal te bespelen via het internet. Het is dus erg gemakkelijk om online via XBOX live een game te bespelen met andere mensen in de wereld.