Flash spelletjes

Met de komst van internet en de ontwikkeling van technieken als flash en java is er een hele nieuwe lijn aan spelletjes aangeboort: de flash spelletjes. Het zijn meestal kleine spelletjes die je instant actie brengen. Het is eigenlijk een doorontwikkeling van de spelletjes die vroeger al standaard werden meegeleverd met het besturingssysteem van je computer, zoals freecel.Je kunt direct beginnen met spelen en je kunt ieder moment weer stoppen met spelen, zonder dat het van grote invloed is op je voortgang. Verder hebben ze als kenmerk dat ze meestal gericht zijn op een heel breed publiek. De hele familie kan de spelletjes spelen. Het maakt niet uit wat je leeftijd is.

In de loop van de jaren zijn er tienduizenden van zulke spelletjes ontwikkeld. Je vind dat ook enorm veel flash spelletjes portalen waarop deze games zijn verzameld. Veel van de spelletjes zijn natuurlijk gelijk. Zo vind je spelletjes als Angry Birds, bubble shooter en Mah Jong vrijwel op elk portaal. Enkele top portalen die wij hebben bezocht zijn: spelletjes-nl.nl, spele.nl en elkspel.nl. Deze portalen hebben allen een enorm gevarieerd aanbod aan spelletjes, dat ook nog eens wekelijks wordt uitgebreid met leuke nieuwe games. Zo raak je nooit uitgespeeld. Ben je uitgekeken op een spelletje, dan pak je toch gewoon een ander?!

Naast deze algemene flash spelletjes portalen zijn er ook steeds meer portalen die zich richten op een bepaald onderwerp. Zo zijn er portalen speciaal voor bijvoorbeeld meiden games, kleuter/peuter games, race games en gok gerelateerde games. De kwaliteit verschild ook enorm. Er zijn hobby projectjes waar niet meer dan een blog met verwijzingen op staat. Een website als Casinostop.nl geeft echter op een redelijk professionele wijze een op het oog onafhankelijk advies en geeft je ook de mogelijkheid om direct te spelen. In hoeverre dit advies echt onafhankelijk is mag natuurlijk worden betwijfeld, maar hier beperken we ons puur tot de geboden informatie.

Conclusie: ben je op zoek naar een leuk spelletje dat je snel even tussendoor kunt spelen, dan zijn de flash game portalen een uitstekende startplek. Kijk voor je keuze goed of je op zoek bent naar een bepaald type spel, of dat je graag een meer algemeen overzicht zoekt. Dit bepaald namelijk in grote mate de games die je voorgeschoteld krijgt. Flash games zijn leuk en er is een enorm grote keuze. En belangrijkste: de spellen zijn gratis te spelen!