Battlefield

Wie kent de beroemde battlefield games niet? Het is een van de games die zeer populair is en vaak gespeeld worden op de Xbox en Playstation. Maar daarnaast is het ook mogelijk om deze game te spelen op je personal computer waarbij het niet uit maakt of je speelt op een mac of windows computer. De eerste game uit de battlefield reeks die ontwikkelt is, kwam in september van 2002 op de markt. Na de vele verkopen van deze game werd er besloten om een opvolgende game te ontwikkelen.

Pc versies van Battlefield

Battlefield is een first person shoot spel voor de pc waarbij het eerste spel van de reeks zich afspeelt in de tweede wereld oorlog. Na de Battlefield 1942 zijn en nog meer battlefield games op de markt gekomen die zich ook allemaal afspelen in de oorlogen. Andere spellen uit deze reeks zijn onder meer:

  • Battlefield 2, waarbij er een oorlog gevoerd wordt tussen de landen China, de Verenigde staten en meerdere Arabische landen. Van deze game zijn verschillende uitbreidingsvarianten in de winkel verschenen waardoor het spel nog completer wordt.
  • Battlefield 2124, gaat over een oorlog die zal plaats vinden zo'n 200 jaar na de tweede wereld oorlog. Hierbij spelen de futuristische voertuigen en wapens een grote rol.
  • Battlefield Heroes, kan alleen online gespeeld worden. Het onderwerp van deze game is de tweede wereld oorlog echter spelen de nazi's geen rol in deze game maar juiste de royals uit Groot-Brittannië.
  • Battlefield Play4free, is de laatste varianten die voor personal computer is ontwikkelt en kan geheel gratis gespeeld worden. Het spel betreft een combinatie van Battlefield 2, Heroes en Bad Company 2.

De consoles varianten van de game

Naast dat er Battlefield games ontwikkelt zijn voor de personal computer zijn er ook een aantal varianten specifiek gemaakt voor de consoles. Hier onder zullen deze versies van het spel kort aan bod komen:

  • Battlefield 2 Modern Combat, is een veel gehoorde en gespeelde game waarbij je de oorlog tussen China en de NAVO dient te winnen die zich afspeelt in Kazakhstan.
  • Battefield Bad Company, is de eerste variant die gebruik heeft gemaakt van de Frostbite engine. De hoofdspelers in de game zijn vier soldaten die deel uit maken van divisie van het Amerikaanse leger.
  • Battefield 1943, de console versie van Battlefield 1942 alleen te spelen op je console.

Ontdek Battefield 3

De battlefield spellen die zowel op de personal computer als op de consoles te spelen zijn Battlefield Bad Company 2 en Battlefield 3. De laatste variant is, is voor nu nog het laatste spel dat op de markt is gebracht van Battlefield. Er zijn meerdere missies en gevechtsmappen die uitgespeeld dienen te worden waarbij de game zich afspeeld in 2014. Ben je benieuwd naar deze game start dan met het spelen ervan wat zowel mogelijk is op je consoles als op je pc.