Grand theft auto

Wie kent de welbekende serie aan games niet van Rockstart Games? Grand Theft Auto ook wel bekend als GTA. De game aller tijden die de wereld in schok bracht met de mogelijkheid tot massamoorden en het oprichten van ganstersquads. In vele landen zijn de eerste delen van GTA verboden omdat er téveel geweld in voortkwam en je kon gokken op speelautomaten (zoals spelen op onlinegokkast.com), waardoor de games niet geschikt waren voor mensen. Rockstar Games heeft ook vele rechtszaken moeten overwinnen van boze ouders en allerlei instanties die vonden dat de games verboden moesten worden. Tja, slechte publiciteit is ook publiciteit zullen we maar zeggen. Maar dit klopt ook wel. Wie wilt nou niet in bezit zijn van een game die verboden is meerdere landen. Dan moet de game wel gruwelijk vet zijn.

GTA die de wereld veroverde

GTA veroverde wereld met een game waarbij het mogelijk was andere mensen om ver te rijden in auto's, tanks en bussen. Hiernaast kon je gemakkelijk op de trottoir als terrorist spelen. Het was heel gemakkelijk om met machine geweer te werk gaan op allerlei onschuldige mensen. Al gauw er een game ontwikkeld als vervanger voor de eerste versie die GTA 2 werd genoemd. Deze versie beschikte over betere graphics en meer mogelijkheden. Voor die tijd waren dit fan-tas-tische graphics. Hiernaast bestond er de mogelijkheid om het met meerdere mensen te spelen. Het succes van GTA was enorm en al gauw kwam Rockstar Games met een nieuwe variant. Maar in plaats van het gewoonlijke RPG beeld wat bij de eerste 2 versies was werd dit vervangen door 3D. Weer was het Rockstar Games gelukt om de wereld op zijn kop te zetten met een game. Hier was het mogelijk om allerlei missies aan te nemen maar natuurlijk ook om vrij rond te lopen. Huizen konden gehuurd en gekocht worden maar ook was het mogelijk om dood en verderf in het lokale café te veroorzaken.

GTA en zijn titels

De jaren daarna werden talloze titels ontwikkeld waaronder GTA 3 Vice City, San Andreas, Liberty City en Chinatown wars. Uiteraard is de laatst uitgebrachte versie van Grand Theft genaamd GTA IV weer een succes die dankzij ultieme graphics en geweldige gameplay alweer de game wereld op zijn kop zette.