Skylanders

Een revolutionaire game die de digitale wereld samenbrengt met de 'echte wereld'. Deze game maakt het mogelijk door games te bespelen op de Wii, 3DS, iPad en iPhone door gebruik te maken van speelgoed. De game werd in oktober 2011 uitgebracht voor de Wii en stelde jongeren in staat  speelgoed te gebruiken die vervolgens ingame werd getoond. Als je een speelgoed character hebt gekocht in de winkel kun je deze vervolgens op het platform plaatsen. Deze wordt vervolgens in het spelletje geplaatst en hierdoor kun je ermee spelen. Het grappige hieraan is dat vriendjes of vriendinnetjes ook hun eigen speelgoedfiguur op jouw platform kunnen plaatsen. Hierdoor kun je met zijn allen spelen en de vijand aangaan.

De speelgoed figuren

Het spel beschikt over talloze characters die je kunt kopen om vervolgens te kunnen spelen in de game. Per element zijn 6 characters te bespelen. Met 8 verschillende elementen kan je dus kiezen uit 48 verschillende speelgoed figuren. Je kiest voor één of meerdere figuren en gebruikt ze vervolgens om moeilijke tegenstanders te verslaan. Het leuke van de gekochte speelgoed figuren is dat je ook allerlei bonussen in de game kunt ontvangen die je zonder een specifiek speelgoed figuur niet kunt verkrijgen. Welke character vind jij dat het meest past in de scenario? Kies het juiste speelgoed figuur en begin met spelen

Hoe werkt het?

In de speelgoed figuren die je in de winkel kunt kopen zit een chip die bepaalde gegevens heeft opgeslagen oer het betreffende figuur. Hiernaast beschikt het over gegevens met daarin bonussen en speciale wapens. Zodra het betreffende figuur op het platform wordt gezet leest het platform het speelgoed figuur uit en brengt het figuur in de game. Vervolgens kan er gespeeld worden met het betreffende figuur op de Wii, Nintendo Wii of 3DS.